Peste 600 de poliţişti nemțeni se vor afla în stradă, pe toată durata minivacanței de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, pentru siguranța cetățenilor.

În perioada 30 noiembrie – 02 decembrie, Inspectoratul de Poliție Județean Neamt va acţiona, în tot județul, cu 311 poliţişti de ordine şi siguranţă publică şi alţi 54 de polițiști de la alte structuri, sprijiniți de 34 luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale.

De asemenea, 84 de polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și județene, pentru fluidizarea traficului pe căile de acces din zona desfăşurării manifestărilor publice, circumscrise acestor sărbători.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, comanda Inspectoratului de Poliție Județean Neamț dispunând  ca polițiștii aflați în misiune și patrulele de siguranță publică, să aibă ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapida atunci când sunt sesizări cu privire la comiterea de fapte antisociale.

Astfel, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, se vor organiza în această perioadă 129 patrule de siguranţă publică.

Reamintim tuturor cetăţenilor să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren. – informează IPJ Neamț

Recomandări pentru circulaţia cu autoturismul pe drumurile publice:

Dacă vă deplasaţi cu autoturismul în alte localităţi decât cea de domiciliu, pentru a petrece sărbătorile, polițiștii nemțeni recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranță.

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă! Vom fi la datorie! – este mesajul IPJ Neamț.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentDe Sf. Andrei, la Roman se dă startul sărbătorilor de iarnă
Articolul următorPrimăria Piatra Neamț a pornit iluminatul ornamental de sărbători (FOTO)