Inundaţiile din ultimele 24 de ore, în judeţul Neamţ, au afectat zeci de gospodării din mai localităţi, conform unui raport emis în această dimineață (7 mai, ora 7:00) de Prefectura Neamț.

Potrivit raportului, au fost afectate 3 localități din comuna Oniceni, comuna Bozieni și comuna Ion Creangă.

Au fost inundate peste 90 de curți (80 în satul Solca, com Oniceni; 4 în satul Crăiești, com Bozieni și 7 în satul Ion Creangă, com Ion Creangă) și două case în satul Căriești, comuna Bozieni.

Două persoane (Z. Gheorghe și Z. Elena din comuna Bozieni, satul Crăiești) au fost evacuate dintr-o locunța de către primarul localității.

Pompierii nemțeni au interveni într-o misiune de evacuare apă din curți în comuna Oniceni sat Solca, iar Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au acționat cu buldoexcavatoare pentru decolmatarea şanţurilor şi podeţelor în Oniceni, Ion Creangă și Bozieni.

La această oră sunt 3 misiuni de decolmatare a șanțurilor și podețelor în desfășurare  în localitățile Solca, Vrăiești și Ion Creangă.

La ora raportării nu sunt avarii la rețelele de alimentare cu energie electrică ori a căilor de comunicații.

Reamintim că județul Neamț s-a aflat în ultimele 24 de ore sub patru avertizări Cod galben și Cod portocaliu de ploi și 3 avertizări Cod galben de inundații.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentAnca Roman cu Sharif, locul întâi la un concurs național de dresaj al cailor (FOTO)
Articolul următorProiectul educaţional „IMPLICĂ-TE: FII PUTEREA ROMÂNIEI!”