În perioada 3–9 decembrie 2018, poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Neamţ au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave înregistrate pe raza de competenţă.

În cadrul acestei activităţi au fost constatate în total peste 900 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, din care peste 100  la pietoni iar 35 la biciclişti.

Conform IPJ Neamț, poliţiştii au reţinut 86 de permise de conducere, ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, dintre care 50 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată au fost reţinute şi 31 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii aduc în atenţia opiniei publice faptul că principalele cauze generatoare ale accidentelor sunt indisciplina pietonală, abaterile bicicliștilor, viteză neadaptată la condițiile de drum sau neregulamentară, neacordarea de prioritate vehiculelor şi neacordarea de prioritate pietonilor.

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, poliţiştii îndrumă conducătorii auto să adopte o conduită preventivă la condiţiile de trafic, iar pe pietoni să respecte regulile de circulaţie şi să traverseze doar prin locurile special amenajate.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedent”Spiritul Crăciunului, la Roman”, un nou concurs online
Articolul următor7 autovehicule, 10 atelaje hipo și tone de lemne, confiscate de polițiști