În fiecare an, în 13 septembrie, pompierii militari îşi sărbătoresc eroii din Dealu Spirii care şi-au sacrificat viaţa în Revoluţia de la 1848. Anul acesta se împlinesc 170 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii – care a avut loc în 1848, la București, între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

Ziua  pompierilor  din  România  s-a sărbătorit și în municipiul Piatra-Neamț , cu manifestări specifice. Activitățile au cuprins ceremonialul militar și religios, dar și exerciții demonstrative.

După defilarea plutoanelor de pompieri, în cadrul căreia au putut fi văzute Drapelul de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ și Garda Drapelului, a urmat prezentarea tehnicii folosite de pompieri la intervenții.

În cadrul ceremoniei militare organizate au fost avansați înaintea expirării stagiului minim în grad un ofiţer şi şapte subofiţeri în activitate, care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuţiilor, pregătire profesională şi comportare demnă.

Articolul precedentO femeie a fost găsită decedată într-un restaurant din Piatra-Neamț
Articolul următorDosar penal după ce i-a dat maşina unui prieten, deşi ştia că nu are permis