Piatra-Neamț este unul dintre municipiile care care găzduiesc ”Ștafeta Ciclistă SM”. Scopul evenimentului este de a demonstra solidaritatea comunităților locale, față de semenii diagnosticați cu scleroză multiplă  și să atragă atenția comunităților asupra nevoilor pe care le au persoanele care suferă de această maladie.

Ștafeta ciclistă se deplasează pe traseul Iași, Piatra-Neamț, Bistrița, Oradea, Timișoara, Craiova, Alba-Iulia.

Pentru a determina participanții la ștafetă, din fiecare localitate, să empatizeze cu suferințele pacienților cu scleroză multiplă, organizatorii au creat “bicicleta cu SM”. După o atentă modificare, bicicleta cu SM simulează câteva dintre simptomele sclerozei multiple, cum ar fi: dificultăți în echilibru, senzație de înțepături în palme, rigiditate excesivă a șezutului, spasticitate musculară.

Toți cei prezenți la evenimentul miercuri 22 mai de  au scris mesaje de încurajare pentru bolnavii cu scleroză multiplă, pe flori de hârtie, iar primarul Dragoș Chitic i-a întâmpinat  la Curtea Domnească , pe participanții.

Evenimentul este organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple(30 mai) de către Asociația de Scleroză Multiplă din Romania.

Articolul precedentUn nou eveniment cultural-științific la Piatra-Neamț
Articolul următorSpargere la o sală de jocuri de noroc: percheziții și două rețineri