Începând de astăzi, 3 iunie, un poliţist din cadrul I.P.J. Neamț, Robert Costan, va fi în misiune internațională în Londra pentru o perioadă de cel puțin 1 an.

Robert Costan are 33 de ani și a ocupat funcția de purtător de cuvânt al IPJ Neamț după ce a activat și în cadrul Serviciului de Ordine Publică al IPJ Neamț.

,,Am parcurs mai multe procese de selecţie care au constat în verificarea cunoştinţelor legislative privind cooperarea internațională în materie judiciară, a nivelului de cunoaştere a limbii engleze, examen psihologic și parcurgerea testelor medicale.” – ne-a declarat Robert Costan.

Acesta va lua drumul Londrei alături de un alt polițist nemțean care este deja în misiunea respectivă din cursul anului trecut.

Cei doi poliţişti continuă o misiune de cooperare internaţională pe teritoriul Marii Britanii, în contextul în care Scotland Yard-ul a solicitat ofițeri din câteva țări, printre care și România, pentru a forma o echipă internațională puternică.

Unitatea va face parte din Operațiunea Nexus, în care polițiștii străini, bine pregătiți, vor combate comiterea de infracțiuni pe teritoriul Marii Britanii.

,,Sper și sunt sigur că experiența acumulată anterior în cei 12 ani in structurile operative ale Poliției Române mă va ajuta în realizarea obiectivelor misiunii” – a mai spus Robert Costan.

Scopul misiunii este acela de a acorda sprijin şi asistenţă directă autorităţilor de resort britanice care instrumentează cauze de natură judiciară în care sunt implicate persoane de cetățenie română aflate în Marea Britanie.

Acţiunile se desfăşoară la solicitarea partenerilor din Marea Britanie ca urmare a bunei cooperări poliţieneşti, precum şi a aranjamentului administrativ dintre Ministerul Afacerilor Interne din România şi Ministerul de Interne din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord privind consolidarea cooperării polițienești internaționale.

Această misiune face parte dintr-un proiect comun de luptă împotriva criminalităţii organizate şi este finanţată de guvernul britanic.

Polițiștii români din Londra pot fi contactați prin intermediul oricărei unitati de poliție din Marea Britanie.

Articolul precedent912 locuri de muncă vacante în Neamț
Articolul următorJudețul Neamț, sub Cod portocaliu de furtuni