Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, 3 iunie, un Cod portocaliu de furtuni în mai multe județe printre care și Neamț.  

Potrivit meteorologilor, începând de astăzi, ora 12:00, până mâine dimineață la ora 6:00, județul Neamț se află sub Cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată.

În Moldova, jumătatea de nord a Munteniei și Olteniei, precum și în sudul și estul Transilvaniei va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. – transmite ANM.

Meteorologii au emis și un Cod galben pentru intervalul 3 iunie, ora 10:00 – 04 iunie, ora 10:00 de manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate

În Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș și local în Dobrogea și Banat vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp. – conform ANM

ANM a actualizat și informarea meteo de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

Astfel, în intervalul 3 iunie, ora 10:00 – 6 iunie, ora 10:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

SURSĂsursa: ANM
Articolul precedentPolițistul Robert Costan, misiune internațională în Londra
Articolul următorVezi care sunt cele șapte proiecte depuse în cadrul procesului de bugetare participativă