Prefectul județului Neamț, George Lazăr solicită o anchetă urgentă la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț pentru verificarea modului în care au fost respectate protocoalele spitalicești în cazul unui pacient, iar în situația în care se constată fapte ce ar putea fi încadrate ca infracțiuni (neglijență în serviciu, abuz in serviciu etc.) acesta solicită să  fie sesizate organele de cercetare penală.

Ancheta pe care o solicită prefectul este despre un caz al unui bărbat de 45 ani care, deși de aproape 2 săptămâni prezenta simptome specifice, nu a fast încadrat, de către personalul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, ca potențial bolnav de Covid19. S-a prezentat de 2 ori la spital și a fost trimis acasă și abia a treia oară a fost testat, fiind diagnosticat pozitiv. De asemenea, externarea pacientului și transportarea acestuia la lași nu s-au realizat în condiții corespunzătoare. Informațiile despre acest caz au apărut în presa locală.  Vezi articolul AICI.

 

Articolul precedentPeste 900 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 dintre care 8 în stare gravă, 13 persoane decedate (NAȚIONAL)
Articolul următorA intrat în vigoare ORDONANȚA MILITARĂ nr. 3. Controale în Neamț (FOTO/VIDEO)