Forțele de ordine au ieșit în străzile din județul Neamț miercuri, la ora 12:00, când au intrat în vigoare prevederile ordonanței militare nr.3 care interzice populației să iasă pe stradă. Sun permise doar deplasările la serviciu, sau în situații bine definite, dar cu documente doveditoare. Conducătorii auto și pietonii au fost opriți și legitimați.

Această ordonanță a intrat în vigoare începând cu ora 12:00, și prevede printre altele:

– interzice circulația tututor persoanelor, cu următoarele excepții: deplasarea în scop profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, deplasarea pentru asistență medicală, depasări pentru îngrijirea copilului sau asistența persoanelor bolnave, deplasări pentru sport în apropierea locuinței, deplasarea pentru donarea de sânge, deplasarea pentru voluntariat, pentru activități agricole.

– circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă numai între 11 și 13, pentru deplasarea pentru cumpărarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, pentru asistență medicală, pentru îngrjirea unui minor, pentru necesitățile animalelor.Este permisă și în afara acestui interval pentru activități profesionale sau activități agricole.

Angajații pot prezenta legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator, iar persoanele care sunt liber profesioniști sau PFA prezintă declarație pe proprie răspundere, care trebuie să cuprindă numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declarația poate fi prezentată și prin intermediul telefonului sau tabletei.

“Rog toți cetățenii județului Neamț să dea dovadă de un comportament responsabil în această perioadă pe care o traversăm și sper că suntem conștienți toți de pericolul la care ne expunem dacă nu respectăm aceste măsuri pentru protejarea celor dragi.”, a declarat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

Articolul precedentPrefectul județului Neamț solicită o anchetă urgentă la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț
Articolul următorTransportul public din Roman, suspendat de sâmbătă 28 martie