Membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență din municipiul Roman, cu unanimitate de voturi, au decis implementarea unor măsuri care să prevină răspândirea coronavirusului (COVID-19) și infecția populației.

„În colaborare  cu Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar, vom amplasa „preșuri” cu soluţii de dezinfectare pentru încălţăminte la toate unităţile şcolare, vom asigura dezinfectanţi pentru mâini și dozatoare și vom face igienizarea spațiilor comune. În acest moment, toate cabinetele școlare sunt acoperite din punct de vedere al schemei de personal – asistenți și medici și există și medicamente, în conformitate cu referatele de necesitate solicitate. De asemenea, direcțiile Primăriei și societăţile comerciale care au relații cu publicul vor achiziţiona şi folosi dezinfectanţi cu soluţii profesionale pentru igienizarea ghişeelor, mânerelor uşilor şi se vor amplasa la intrări dozatoare cu dezinfectant pentru mâini. Am contactat operatorul de transport public în comun care, la rândul său, va lua măsurile necesare pentru igienizarea autoturismelor și dotarea cu dezinfectanți”, a declarat primarul Lucian Micu. 

La nivelul municipiului Roman, se va iniţia o campanie de conştientizare şi educare prin tipărirea şi distribuirea unor afişe şi flyere cu informaţii despre modalităţile de protejare împotriva noului coronavirus, gripei sezoniere şi virozelor respiratorii, aceste materiale informative urmând să fie distribuite unităţilor şcolare, dar şi altor instituţii care au relaţii cu publicul, în special cele cu un flux mărit de beneficiari.

Articolul precedentNoi măsuri privind coronavirusul în Neamț
Articolul următorSăltat de polițiștii locali în timp ce, înarmat cu un cuțit, agresa o persoană în Piața Centrală din Piatra-Neamț