Primarul comunei Crăcăoani, Petre Zamfir, a fost trimis în judecată de DNA pentru mai multe infracțiuni ce au avut ca rezultat fraudarea fondurilor europene, prejudiciul fiind de peste 1,3 milioane lei.

Conform unui comunicat emis luni, 14 ianuarie, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

ZAMFIR PETRE, la data faptei primar al comunei Crăcăoani, județul Neamț, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și omisiunea de a furniza, cu știință, datele cerute potrivit legii pentru obținerea de fonduri europene,

JIGĂU LIVIU, la data faptei funcționar în cadrul Agenției de Protecție a Mediului Neamț, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual,

CEANGU MARIANA, la data faptei funcționar în cadrul Administrației Bazinale de Apă Siret – Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2015, inculpatul Zamfir Petre, în calitatea menționată mai sus, a folosit în relația cu Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Neamț, documente false, și a omis să furnizeze, cu știință, datele cerute potrivit legii, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul proiectului intitulat “„Înființare rețele alimentare cu apă, sat Magazia, comuna Crăcăoani…”.

O parte din documentele false depuse la O.J.F.I.R. Neamț au fost furnizate de ceilalți doi inculpați în calitate de funcționari în cadrul celor două agenții.

Prin aceste demersuri au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 1.313.737 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț. 

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentDoi copii blocaţi în apartament, salvaţi de pompieri
Articolul următorSedus și tâlhărit. O tânără din Neamț, reținută