O tânără de 21 de ani, din județul Neamț, a fost reținută de polițiștii băcăoani după ce i-a propus unui bărbat de 60 de ani să întreţină relaţii sexuale cu aceasta, moment în care, împreună cu alți trei bărbaţi, l-au tâlhărit.

Conform IPJ Bacău, poliţiştii au identificat şi reţinut patru persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani, care, în seara zilei de 13 ianuarie, în municipiul Bacău, ar fi deposedat, prin agresiune, un localnic de 60 de ani, de un telefon mobil şi suma de aproximativ 1000 de lei.

La data de 14 ianuarie, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău au depistat şi identificat patru persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani, bănuite de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate s-a stabilit că bănuiţii ar fi deposedat, prin violenţă, un localnic de 60 de ani, de un telefon mobil, în seara zilei de 13 ianuarie, în timp ce acesta se deplasa către domiciliu.

Bărbatul ar fi fost abordat pe stradă de o tânără de 21 de ani, din judeţul Neamţ, care i-ar fi propus să întreţină relaţii sexuale cu aceasta, moment în care trei bărbaţi, l-ar fi deposedat prin acte de violenţă, de un telefon mobil şi suma de aproximativ 1000 de lei.

Poliţiştii au găsit asupra unui bărbat , de 42 de ani, telefonul mobil al păgubitului, iar asupra unui tânăr de 24 de ani, suma de 400 de lei.

Cei patru au fost reţinuţi de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi au fost prezentaţi instanţei care a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării, poliţiştii vă recomandă:

• Evitaţi deplasările pe trasee aflate in zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.

• Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori in care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).

• Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră.

• Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane)

• Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).

• Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentPrimarul comunei Crăcăoani, trimis în judecată de DNA
Articolul următorÎn stare gravă, la spital, după ce a fost accidentat în timp ce traversa regulamentar