Profesorul Cecilia Pal și inginerul  Dumitru Dandiș sunt cei mai în vârstă utilizatori ai Bibliotecii ”George Radu Melidon” din Roman. Cei doi au fost premiați de conducerea instituției.  

Profesorul Cecilia Pal s-a născut în anul 1931, la Făurei, în județul Brăila. A absolvit cursurile Școlii Normale din Buzău. A urmat cursurile Facultății de Filologie din București. După absolvire, în anul 1958, a venit la Roman și s-a numărat printre profesorii care au pus bazele Școlii de Muzică. Și-a desfășurat activitatea didactică, începând din anul 1960, la Liceul Roman-Vodă. Este o prezență activă în viața culturală a orașului, susținând diferite conferințe cu prilejul unor manifestări culturale desfășurate la Biblioteca municipală, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie. A publicat patru volume de versuri și numeroase articole și recenzii de carte.

Inginerul  Dumitru Dandiș s-a născut pe 1 noiembrie 1930. Este absolvent al Institutului Agronomic Ion Ionescu de la Brad Iași, promoția 1954. După terminarea studiilor a fost repartizat la SMT Pașcani. Timp de 37 de ani a fost inginer agronom, a lucrat în mecanizarea agriculturii, zootehnie, horticultură, la mai multe SMA-uri, IAS-uri și Secții Agricole. Este utilizator al Bibliotecii municipale din anul 2009, este pasionat de istorie, științe juridice, dar împrumută, deseori, și cărți de specialitate. Este al doilea an consecutiv când Dumitru Dandiș primește Diploma pentru cel mai în vârstă utilizator.

Articolul precedent50 de președinți de secții de votare din Neamț au solicitat înlocuirea
Articolul următorTâlhar reținut după ce a intrat peste un om în casă și l-a bătut