Un proiectil explozibil, din Al Doilea Război Mondial, a fost descoperit, astăzi, în curtea unei locuinţe din Gâdinţi în timpul unor lucrări pentru branşarea la reţeaua de alimentare cu apă.

Conform ISU Neamț, la ora 11:30, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în localitatea Gâdinți a fost descoperit un element de muniţie neexplodat.

La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat un proiectil exploziv cal. 122 mm provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Elementul de muniţie neexplodat a fost descoperit în curtea unei locuințe particulare pe timpul efectuării unor lucrări de săpături, executate în vederea branșării locuinței la rețeaua de alimentare cu apă.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:

a) să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
b) să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;
c) să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
d) să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
e) să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
f) să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate;

Articolul precedent13 cu noroc, una dintre revendicările protestatarilor din sănătate a fost soluționată
Articolul următorCăutat de polițiști pentru fals în înscrisuri și tentativă de înșelăciune (FOTO)