Una dintre revendicările protestatarilor din sănătate a fost soluționată. Executivul a aprobat, marți 19 februarie, la propunerea Ministerului Sănătăţii, ca indemnizaţiile de hrană pentru personalul din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială să nu se ia în calcul la determinarea limitei de 30% prevăzută la art 25, alin 2 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

În Piatra-Neamț cadrele medicale au protestat pe 8 și 12 februarie, nemulțumiți de diminuarea veniturilor, de condițiile de muncă, dar și de lipsa materialelor din spital.

După primul protest, la sediul Consiliului Județean Neamț a avut loc o întrevedere între Ionel ARSENE, președintele instituției, conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și reprezentanții asistenților medicali, în scopul deblocării acestei situații și identificării unor soluții la problemele ridicate. La acea dată, CJ Neamț informacă s-a solicitat Guvernului României și ministerelor de resort excluderea indemnizației de hrană din procentul de 30% aferent sporurilor.

”În urmă cu 13 zile am trimis prim ministrului României o solicitare prin care ceream excluderea normei de hrană de la stabilirea limitei pentru sporuri pentru angajații din sistemul sanitar din Neamț.

Guvernul a hotărât să modifice legislația!

Executivul a aprobat ca indemnizațiile de hrană pentru personalul din cadrul instituțiilor din sistemul sanitar și de asistență socială să nu se ia în calcul la determinarea limitei de 30% prevăzută la art. 25, alin 2 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

Le-am promis angajaților din sistemul de Sănătate din Neamț că voi face acest demers și m-am ținut de cuvânt. Iată că adresa mea, cu numărul 2.737 din 07.02.2019, a avut ecou.

Vreau să mulțumesc premierului și Guvernului pentru sprijin și să îi asigur pe nemțeni că fac tot ce pot pentru ei”, a transmis pe o rețea de socializare președintele PSD Neamț, Ionel Arsene.

Articolul precedentNeamțul ar putea avea ministru la Transporturi prin transfer
Articolul următorProiectil din Al Doilea Război Mondial, găsit în curtea unei locuinţe din Neamţ (FOTO)