Protest la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț (FOTO-VIDEO)

„Vrem salariile înapoi!” și „Hoții!” au scandat aproximativ 100 de cadre medicale astăzi, 8 februarie, la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț. Oamenii au avut grijă ca mesajele lor să se îndrepte către conducerea spitalului, a Ministerului Sănătății și a președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene.

Este vorba despre un protest spontan care a avut loc începând cu ora 9:00, în curtea spitalului și care s-a mutat în fața birourilor conducerii.

Angajații (în mare parte asistenți medicali) sunt nemulțumiți pentru că li s-au tăiat salariile și că, așa cum li s-ar fi comunicat pe surse, urmează să continue scăderea salariilor și va scădea și sporul de weekend până la 33%. O altă nemulțumire ar fi și lipsa materialelor din spital.

Vizat de scandările celor nemulţumiţi a fost şi Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ (instituţie în subordinea căreia se află spitalul), acesta fiind criticat pentru vacanţele petrecute prin insule exotice în timp ce situaţia Spitalului Judeţean nu e deloc una „roză”.

Cadrele medicale care au protestat au fost întâmpinate de managerul Codruț Munteanu și dr. Alexandru Juncu, directorul medical. Managerul a cerut „înțelegere” până la prânz, pentru a putea purta discuții cu cei de la Consiliul Județean.

Pe decembrie, am primit cu 1000 de lei mai puțin decât luna precedentă. Unii dintre medicii noștri au primit și cu 5000 de lei mai puțin. Acum am înțeles că ne vor fi tăiate sporurile de weekend, care normal se dau între 90 și 100 la sută și să ne dea 30 la sută. Ne-au tăiat din sporul de secție, de tură. Toate astea, fără să ne anunțe nimeni. Noi am aflat pe surse. În alte spitale din țară nu sunt problemele astea.

O altă problemă ar fi că nu sunt materiale. Nu avem seringi, saci, pungi, măști, bonete și ni s-a reproșat că folosim prea multe mănuși. Sunt secții unde nu au medicamente și vin oamenii cu pastilele de acasă. – ne-a declarat un asistent medical.

În jurul orei 10:00, protestul s-a mutat de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț la CJ Neamț, iar angajații au de gând să rămână în fața Consiliului Județean și așteaptă să se facă ora 12:00, pentru a putea intra la discuții.

Articolul precedentCalendarul competiţional pe 2019 în Baza Hipică ”Virgil Bărbuceanu” din Piatra-Neamț
Articolul următorMărfuri contrafăcute la un magazin din Piatra-Neamț (FOTO)