Cristi Sauciuc, director al SC Salubritas SA, lansează o provocare inedită în mediul online. Pentru a putea achiziționa dozele de vaccin polivalent pentru câinii din adăpost, directorul societății aflate în subordinea Consiliului Local Piatra-Neamț donează Asociației ”Prieten Credincios” și își provoacă prietenii să îi urmeze exemplu și să transmită provocarea mai departe.

”Dacă tot se poartă provocările în mediul online, lansez și eu o provocare personală. Haideți să contribuim fiecare pentru a putea achiziționa dozele de vaccin polivalent pentru adăpostul de câini din Piatra-Neamț.

Încep eu : voi dona 100 de lei Asociației Prieten Credincios pentru achiziția dozelor de vaccin polivalent. Îi provoc la rândul pe pe domnul subprefect Doru Ungureanu, pe domnul viceprimar Bogdan Gavrilescu, pe domnii consilieri locali Victor Marghidan și Constantin Teodorescu, pe domnul Liviu Harbuz un cunoscut iubitor de animale și implicat în astfel de acțiuni și pe Monica Ghineț.

Bineînțeles, fiecare trebuie să-și provoace la rândul său prietenii”, este mesajul lui Cristi Sauciuc, director SC Salubritas SA.

Donațiile se pot face la sediul Asociației Prieten Credincios din Piatra-Neamț, doctor Andrei Tudor sau în contul RO 79 BRDE 280 SV 32637192800.

Vaccinul polivalent ar rezolva o parte din problemele din adăpost, doar că societatea nu-l poate achiziționa și asta pentru că OUG 155 spune că, din bani publici se pot efectua doar tratamentele minore și vaccinul antirabic, nu este specificat nimic de parvoviroză sau boala lui Carre.

Deși, la solicitările conducerii Salubritas, răspunsurile de la Prefectura Neamț și DSVSA Neamț au fost pozitive, în sensul în care societatea ar putea cumpăra acest vaccin, Curtea de Conturi ar putea oricând imputa această achiziție.

Pentru a evita o eventuală nelegalitate, directorul Salubritas, Cristi Sauciuc a venit cu soluția de a apela la societatea civilă, la iubitorii de animale.

”Anual este nevoie de aproximativ 800 de doze de vaccin pentru a putea vaccina toți câini care intră în adăpost. O doză de vaccin costa aproximativ 10 lei. 8 000 de lei e o sumă importantă, dar sunt convins că vom reuși să o strângem împreună cu iubitorii de animale”, a declarat Cristi Sauciuc, director SC Salubritas SA

 

Articolul precedent550 de elevi au beneficiat de acces gratuit la bazinul de înot din Roman
Articolul următor30 de copii s-au prezentat la preselecții la CSM Roman, secția tenis