Una dintre persoanele aflate în carantină în județul Neamț, într-o postare pe o rețea de socializare reclamă faptul că alimentele primite de la autorități sunt mucegăite. 

Municipiul Piatra Neamț, prin Direcția de Asistență Socială a răspuns în cel mai scurt timp posibil solicitării referitoare la acordarea necesarului de hrană pentru persoanele declarate în carantină.

Astfel, în data de 12.03.2020, s-au distribuit produse de bază – hrană rece – necesar cantitativ pentru micul dejun, care constă în: conservă de carne de vită, lapte de vacă, lapte praf NAN-OPTIPRO-NESTLE, brânză tartinabilă, parizer, ceai, zahăr, gem, pate, pâine semialbă, margarină, napolitate, biscuiți, eugenii, compot de fructe, apă, toate ambalate de fabrica producătoare și aflate în termen de valabilitate, din care persoanele aflate în carantină au putut alege, în funcție de preferințe și necesități.

Distribuirea hranei se realizează pe un traseu prestabilit, astfel: Direcția de Asistență Socială a Municipiului Piatra Neamț predă alimentele Poliției Locale, care le transferă către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, aflați la sediul persoanelor aflate în carantină.

Începând cu masa de prânz a fost contractată o firmă de catering, care va livra persoanelor aflate în carantină zilnic trei mese calde.

Articolul precedentCompot cu mucegai într-un centru pentru cei aflați în carantină (FOTO)
Articolul următorReținut de polițiști după ce a încercat să dea foc anexei unei biserici