Astăzi, 4 octombrie, la Școala Gimnazială Nr.5 din Piatra-Neamț au avut loc mai multe evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri. 

În cadrul unei ceremonii a fost dezvelită o placă comemorativă pentru marcarea Centenarului Marii Uniri. Tot în cadrul acestui proiect s-a editat o revistă dedicată Marii Uniri, materialele din revistă fiind redactate de către elevii școlii și cadrele didactice. Tot asăzi s-au organizat concursuri de istorie și de creație literară adresate elevilor școlii.

”Un frumos proiect educativ, inițiat și derulat de Școala Gimnaziala Nr. 5 cu sprijinul de Primăriei Piatra-Neamț, a fost marcat  astăzi. Mă bucur să văd din partea cadrelor didactice din unitațile școlare pietrene inițiative care cultivă în rândul elevilor patriotismul și respectul față de istoria poporului român, față de înaintașii noștri . Felicitări tuturor elevilor și cadrelor didactice implicate în acest proiect!”, a declarat primarul Dragoș Chitic, prezent la eveniment.

Evenimentul face parte din proiectul educațional „Ziua Națională a României – Centenarul Marii Uniri”, proiect realizat de Școala nr. 5 și sprijinit de Primăria Piatra-Neamț.

 

Articolul precedentSaci cu țigări de contrabandă, într-o piață din Piatra-Neamț
Articolul următorA crescut numărul președinților secțiilor de votare care cer înlocuirea