După ce în primul meci au cedat cu 2-0, tricolorii nu au reușit să-și ia revanșa în fața Italiei nici în meciul de ieri. Au fost învinși cu scorul de 2-4. 

România a deschis scorul după reușita lui Laszlo Szocs, dar rezultatul la pauză a fost  1-1, după ce oaspeții au egalat prin Julio de Oliveira după o lovitură de la 10 metri contesată de întrega bancă tricoloră.

Repriza secundă a început cu echipa noastră având un om în minus pentru două minute, iar italienii au profitat și au preluat conducerea prin golul lui Diego Cavinato. Egalarea a venit după autogolul căpitanului italian, Marco Ercolesi. Pe final partidei, italienii au mai punctat de două ori prin golurile înscrise de Ercolesi și Cavinato.

”România își dorea revanșa pentru meciul de ieri, așa că a jucat cu forță, iar noi pentru a face față a trebuit să ridicăm nivelul. Părerea mea este că a fost un meci frumos până la sfârșit, iar noi am fost norocoși și am reușit să fructificăm. Diferența de două goluri ne-a oferit un confort, dar meciul a fost echilibrat.

Ieri apărarea a fost mai puternică, astăzi am resimțit mai mult atacurile României, dar am fost mai buni în atac astăzi. Dar cum îți spuneam sunt zece zile de când lucrăm împreună , deci e normal să avem suișuri și coborâșuri, dar să ne bucurăm de aceste victorii. Și cum ultima perioada nu a fost prea grozavă, victoriile ne ajută să muncim mai bine”, a declarat Alessio Musti, antrenorul Italiei la futsal.

”Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, să facem o surpriză. am știut că adversarul este de un calibru mare mondial. Ne-am motivat foarte mult, am vrut să demonstrăm că indiferent dacă suntem România și toată lumea ne percepe ca o țară mică și care nu poate, vrem să ajungem acolo la Campionatul Mondial și trebuie să ne luptăm cu echipele acestea mari. Într-adevăr astăzi cu cele două decizii de arbitraj, au fost două goluri. Cred că oarecum, fără ele ar fi fost 2-2.

Noi încercăm să construim un joc, nu se ne agățăm de alte lucruri, iar jocul în sine a fost unul foarte bun și asta mă bucură că avem o echipă unită, care constructiv este pe drumul cel bun. Astăzi am stat mai bine pe atac, dacă ne uităm la fazele de atac și la fazele de gol, cred că am fost peste, în schimb la faza defensivă, ne depășesc. Toate echipele mari sunt foarte sigure defensiv, iar în cele două meciuri asta a făcut diferența.

Chiar dacă multora nu le place să atace, eu zic că atacul câștigă meciul, iar defensiva câștigă trofee”, a declarat Robert Lupu, antrenorul echipei României de futsal.

”Meciurile au fost foarte bune, ambele echipe sunt foarte bune, iar România chiar a arătat un joc bun în fața unei echipe care este pe locul 8 în lume. Chiar dacă sunt supărat pe unele decizii, aș prefera să nu comentez arbitrajul. a fost un joc mai antrenant , golurile au fost mai multe și cred că publicul a trăit cu sufletul la gură fiecare moment,” a declarat Cristian Vornicu reprezentant futsal în Comitetul Executiv al FRF.

România și Italia au oferit două partide spectaculoase fanilor prezenți în Sala Polivalentă din Piatra Neamț.

”Organizarea, publicul, totul a fost foarte frumos. A fost pentru mine o experiență plăcută. Publicul corect și-a susținut echipa, dar la sfârșit au sărbătorit împreună cu noi victoria. oamenii sunt extremi de prietenoși și amabili, așa că mi-ar plăcea să revin”, a adăugat Alessio Musti, antrenorul Italiei la futsal.

”Publicul a fost extraordinar, a început să prindă futsalul, ne-a susținut. Au și cunoscut adversarul pe care l-am avut astăzi. Ne-a susținut chiar dacă nu am câștigat cele două meciuri. Ne vom mai gândi la Piatra-Neamț, pentru că am fost primiți cu bine”, a adăugat Robert Lupu, antrenorul echipei României de futsal.

”Am încercat foarte mult să aducem publicul la sală, am muncit foarte mult, nu m-am așteptat să fie atât de mulți și mai ales nu m-am așteptat ca publicul să fie atât de cald. Chiar le mulțumim foarte mult și vom depune toate eforturile să mai aducem meciuri de futsal la Piatra-Neamț. Cum și cei doi antrenori și-au manifestat dorința de reveni, nu avem altceva de făcut decât să le satisfacem dorința”, a încheiat  Cristian Vornicu reprezentant futsal în Comitetul Executiv al FRF.

În drumul spre Campionatul Mondial 2020, România va fi prezentă într-una dintre grupele rundei principale, ale cărei meciuri la va găzdui. În urma tragerii la sorți, tricolorii pregătiți de Robert Lupu și-au aflat un singur adversar, Kazahstan, iar ceilalți doi, Olanda și Albania, au fost stabiliți în urma disputării meciurilor din runda preliminară. Runda principală se va disputa în perioada 22-27 octombrie 2019, iar meciurile ar putea avea loc la Piatra-Neamț.

Articolul precedentCăutat de polițiști pentru furtul unui wireless (FOTO)
Articolul următorDe vineri, 8 februarie, se va putea schia la Piatra-Neamț