Șofer încătușat de polițiști pe stradă (FOTO-VIDEO)

Un șofer pus pe scandal a fost încătușat de polițiști miercuri, 17 aprilie, în jurul orei 12:00, pe bulevardul G-ral Nicolae Dăscălescu din municipiul Piatra-Neamț.

Totul a pornit după ce polițiștii au fost sesizați prin „112” despre faptul că un autoturism se deplasează sinuos pe Bulevardul G-ral Nicolae Dăscălescu.

La fața locului s-a deplasat un echipaj format din doi polițiști ai Biroului Poliției Rutiere din cadrul Poliției Municipiului Piatra-Neamț care au identificat autoturismul respectiv în trafic.

La volan se afla un bărbat de 56 de ani, din comuna Cândești, care emana halenă alcoolică, fapt pentru care a fost supus testării alcoolscopice. Bărbatul a refuzat acest lucru, devenind recalcitrant și necooperant.

„Pentru a înlătura starea de pericol pe care acesta o reprezenta pentru ceilalți participanți la trafic, polițiștii l-au imobilizat folosind mijloacele din dotare.

Acesta a fost condus la spital în vederea recoltarii de probe biologice pentru a i se stabili alcoolemia, însă și acolo a refuzat acest lucru.

În cauza polițiștii au demarat cercetările față de acesta sub aspectul comiterii infracțiunii de: refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, Robert Costan.

Potrivit martorilor, la intervenția polițiștilor au asistat și patru conducători auto care au oprit pentru a oferi sprijin polițiștilor, văzând că bărbatul opunea rezistență.

Totodată, din verificări, polițiștii au constatat că inspecția tehnică a autoturismului era expirată, fapt pentru care au retras plăcuțele cu numerele de înmatriculare, conducătorul auto fiind sancționat contravențional.

SURSĂfoto/video: Facebook
Articolul precedentElevi din 17 județe au participat la Concursul național ”New Start”, ediția a IV-a
Articolul următorPercheziții în Neamț. 47.000 de ţigarete şi peste 360 de pachete de cafea confiscate (FOTO)