Palatul Copiilor Piatra-Neamț a organizat, în perioada 13-14 aprilie 2019, a IV-a ediție a Concursului Național New Start. Acest concurs a vizat formarea unui stil de viață sănătos și responsabil în rândul tinerei generații, promovarea unei societăți mai dezvoltate, mai inteligente, mai civilizate, cu mai multe performanțe calitative.

În competiție s-au înscris elevii de la cercurile de ecologie-educație pentru sănătate, creație-confecții, relații internaționale, tenis de masă și orientare turistică de la Palatul Copiilor din Piatra-Neamț și de la palatele și cluburile copiilor din județele Iași, Suceava, Bacău, Botoșani, Galați, Vaslui, Bihor, Olt, Vrancea, Timiș, Ialomița, Dâmbovița, Constanța, Argeș, Brăila, Vâlcea. La concurs au participat și reprezentanți ai școlilor de profil din Spania, Danemarca și Bahrain.

Elevii și-au exersat competențele în domeniul educației pentru sănătate în cadrul următoarelor secțiuni ale concursului:

  1. Secțiunea “Lucrări științifice”. Elevii au prezentat referate de maxim 3 pagini, proiecte care au fost derulate sau sunt în curs de derulare pe teme de educație pentru sănătate.
  2. Secțiunea “Competiții sportive”. Elevii au realizat fotografii și filme de scurt metraj.
  3. Secțiunea “Arte vizuale”. Elevii au prezentat, în cadrul unei frumoase expoziții, origami, desen/pictură, quilling, împletituri, cusături, obiecte din materiale reciclabile.

Cadoul oferit de organizatori, tuturor elevilor participanți, a fost o excursie în „Ținutul celor 12”, de la Dobreni, și la Parcul Natural Vânători-Neamț.

 

Articolul precedentAcțiuni de informare ale ITM Neamț privind uncenicia, efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior şi internshipul
Articolul următorȘofer încătușat de polițiști pe stradă (FOTO-VIDEO)