Șoferii pot circula cu permisul expirat administrativ sau cu autorizația de circulație expirată, documentele care ies din termenul de valabilitate în perioada Stării de Urgență, pot fi schimbate în termen de 90 de zile de la încetarea Stării de Urgență, se precizează în articolul 12 din Ordonanța Militară nr. 3 emisă ieri.

In conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Presedintelui Romaniei nr. 195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, se mentine valabilitatea documentelor eliberate de autoritatile publice care expira pe perioada starii de urgenta.

In acest context, documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor teritoriale, respectiv: permisele de conducere, autorizatiile de circulatie provizorie precum si dovezile inlocuitoare ale certificatelor de inmatriculare si permiselor de conducere care vor expira pe perioada starii de urgenta vorfl considerate valabile pe intreg teritoriul Romaniei.

Cererile de preschimbare pot fi depuse intr-un termen de 90 de zile de la data incetarii starii de urgenta —conform dispozitiilor art. 12 alin.(l) din Ordonanta Militara nr.3 din 24.03.2020.

Aceleasi reglementari se vor aplica si documentelor necesare operatiunilor de inmatriculare/ examinare/ preschimbare permis de conducere (ex.certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicala autorizata – fisa medicala, dosar scolarizare etc.,) care vor expira pe perioada starii de urgenta

Articolul precedentPlata ratelor la bănci va fi amânată până la sfârșitul anului
Articolul următorPeste 900 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 dintre care 8 în stare gravă, 13 persoane decedate (NAȚIONAL)