Începând din 31 martie 2020, conform Ordinului ministrului sănătății nr.533/2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr.263/31.03.2020, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a devenit în mod oficial spital de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, cu și fără alte patologii. 

Faţă de această situație, DSP Neamț informează populația judeţului Neamț, care nu prezintă suspiciuni de infectare COVID-19, că beneficiază de asistenţă medicală spitalicească la nivelul celorlalte unități sanitare publice din județ, respectiv: 

-Spitalul municipal de Urgență Roman -Spitalul orăşenesc ”Sf.Dimitrie” Târgu Neamț -Spitalul orăşenesc ”Sf.Ierarh Nicolae” Bicaz -Spitalul de Pneumoftiziologie Biserciani -Spitalul de Psihiatrie „Sf. Nicolae” Roman. 

Adresăm pe această cale rugămintea ca, pentru cazul în care apar simptome ale oricărei afecţiuni, populația să apeleze, în ordine, medicul de familie/centrele de permanență organizate în zonele în care locuiesc sau, după caz serviciul unic de urgenţă „112”, în vederea stabilirii conduitei medicale ulterioare. 

Respectarea acestor reguli va conduce la reducerea riscului de contaminare pentru pacienți și totodată la o bună organizare a Unității de Primire Urgențe în vederea asigurării asistenţei medicale de urgență pacienților pozitivi COVID-19.

Articolul precedentDovada că în spatele unui bărbat „puternic” se află o femeie (și) mai puternică. Bădălău, legături primejdioase cu „Regina Achizițiilor”
Articolul următorPe perioada stării de urgență, șomerii nu trebuie să se prezinte la AJOFM pentru viza lunară