Sute de kilograme de organe de animale, transportate ilegal de un nemțean.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş au confiscat peste 687 de kilograme de subproduse de origine animală şi au aplicat o sancţiune în valoare de 1.500 de lei, unui conducător auto care nu respecta prevederile legale privind normele sanitare şi pentru siguranţa alimentelor.

La data de 24 ianuarie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş – Poliţia municipiului Târnăveni au oprit în trafic, pe raza localităţii Idrifaia, o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 30 de ani, din judeţul Neamţ.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul transporta, fără documente legale de provenienţă, precum şi cu un mijloc de transport neautorizat sanitar veterinar, subproduse de origine animală (trahee, prestomace, ficat, rinichi).

La faţa locului s-au deplasat poliţişti mureşeni de investigare a criminalităţii economice, precum şi inspectori ai autorităţii sanitare veterinare din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, care au procedat la identificarea şi cântărirea subproduselor de origine animală, rezultând o cantitate de 687,9 kg.

Bărbatului i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în conformitate cu prevederile H.G. 984/2005, întreaga cantitate de subproduse de origine animală, fiind confiscată, în vederea distrugerii.

SURSĂFoto cu caracter ilustrativ
Articolul precedentChinez găsit mort în Neamț (FOTO)
Articolul următorDoi bărbați din Roman încarcerați pentru furt și tâlhărie