Mai puțin solicitante decât tatuajele permanente, tatuajele temporare câștigă din ce în ce mai multă apreciere printre dependenții de frumusețe care adoră să-ți împodobească pielea cu cele mai atractive modele. Originea exactă a tatuajelor cu henna este încă necunoscută, însă, tradiția datează cu certitudine încă de pe vremea Egiptului Antic, unde însăşi Cleopatra, frumoasa regină a Egiptului, apela la această metodă de înfrumusețare.

Pasta henna folosită în arta corporală constă într-un amestec natural de ingrediente, mai exact pudră henna obținută din frunzele plantei şi uleiuri esențiale. La final, se obține pasta ce colorează pielea în mod natural, lăsând inițial o culoare portocalie care în decursul a 24 de ore se intensifică şi devine maronie. Sunt frumoase, la modă și ne pot ajuta să ieșim în evidență indiferent de locul în care mergem.

Beneficiile tatuajelor cu henna față de tatuajele permanente

Tot mai mulți tineri sunt tentați de ideea de a-și face un tatuaj cu henna, mai ales pe durata vacanței de vară. Însă această practică, folosită inițial în India și Africa de Nord, nu este lipsită de riscuri, dar este mai puțin periculoasă decât tatuarea celor permanente.

Atunci când îți dorești aspectul unui model mai natural, dar atrăgător, pe corp, care este și temporar, beneficiile unui tatuaj cu henna le vor depăși pe cele ale unui tatuaj permanent. Multe persoane sunt interesate doar de tatuaje temporare și henna oferă o alternativă atractivă. Un tatuaj cu henna nu necesită utilizarea acelor și este total nedureros, ceea ce este un alt beneficiu al acestui tip de artă corporală creativă. Un tatuaj cu henna va dispărea în câteva săptămâni, în funcție de aplicare, de starea pielii și de proprietățile sale naturale revitalizante. Cu toate acestea, atunci când alegeți un tatuaj permanent, sunteți blocat cu selecția pentru o viață întreagă. Multe persoane aleg tatuaje henna ca un mijloc de a se distra și de a rămâne la modă. 

Henna neagră: păreri pro și contra

În ceea ce privește henna neagră, părerile sunt împărțite. Când la pastă se adaugă alte ingrediente, cum ar fi p-fenilendiamină (PPD), rezultatul este comercializat ca „henna neagră”, care este adesea folosit în tatuaje pentru a le face mai întunecate și mai durabile. Cei de la Food and Drug Administration (FDA) avertizează că aceata poate provoca reacții alergice grave, de care unii s-au plâns. Însă, mulți sunt mult mai mulțumiți de tatuajele cu henna neagră, deoarece timpul de uscare este mai rapid și faptului că rezistă mai mult. Pasta henna simbolizează sănătatea și prosperitatea în căsătorie, iar în unele culturi, cu cât pata de henna este mai întunecată, cu atât dragostea dintre două persoane este mai profundă.

Dacă doriți să vă faceți un tatuaj cu henna, avem și câteva recomandări:

1. Un tatuaj cu henna albă este ideal pentru cei cu tonuri profunde ale pielii. Nu conține nici o parte a plantei henna și nu înălbește, decolorează sau pătează pielea. În schimb, se aplică un amestec de adeziv de calitate chirurgicală și vopsea de corp sigură pentru piele. Are aceeași textură ca și henna reală și poate fi folosită în mod similar, dar nu durează atât de mult – se va spăla în trei până la zece zile.

2. Tatuajele cu henna permit purtătorului să primească binecuvântări atunci când sunt impregnate pe palme. Tatuajele cu lebădă reprezintă succesul și frumusețea, în timp ce floarea de lotus este un simbol sacru hindus. Este asociat cu zeii Vishnu și Brahma și simbolizează veșnicia și puritatea divină.

3. În mod tradițional, florile reprezintă fericirea și bucuria, în timp ce vița de vie și frunzele simbolizează devotamentul, ceea ce face ca aceste modele pe bază de plante să fie foarte populare în rândul mireselor. Crearea de orice design tatuaj floare cu henna este posibil folosind orice stil de artă. Florile arată feminin și frumos și sunt chiar mai atrăgătoare atunci când sunt combinate cu alte simboluri naturale, cum ar fi păsări, fluturi, și libelule.  

4. Optează pentru o cerneală pe bază de jagua dacă vrei ca tatuajul tău cu henna să pară foarte întunecat, mai degrabă decât roșul, portocaliul sau maroul obișnuit. Jagua este făcută din sucul unui fruct sud-american, iar tatuajele cu jagua sunt tradiționale în unele culturi americane din Caraibe și indigene.

5. Soarele, luna, și stelele sunt un alt design tradițional de tatuaj henna. Ele reprezintă o iubire care este la fel de nesfârșită ca cerul. Mulți oameni aleg cerneala henna pentru un tatuaj de soare în stil tribal. Cu toate acestea, aspectul final poate fi la fel de simplu sau la fel de complicat pe cât doriți.   

7. Umărul este o plasare ideală pentru un tatuaj cu henna în stil tradițional. Frecvent, cei care își fac tatuaj cu henna în această zonă, modele implică simbolul circular mandala. Mandala reprezintă universul și armonia divină.

8. După cum sa menționat anterior, tatuaje henna nu trebuie să fie tradiționale pentru a atrage toate privirile. Puteți alege orice design pe care îl doriți. Pentru tinerii cu o personalitate ludică, animalele, personaje de desene animate, și produsele alimentare sunt alegeri populare pentru un tatuaj drăguț.  

Sursă text&foto: Click.ro

Articolul precedentUltimatumul premierului Ciucă pentru dascali: ”Mâine, la ora 10:00, conflictul de muncă se va încheia”
Articolul următorPlantele care aduc sănătate, bunăstare, fericire și iubire. Sunt considerate adevărate talismane norocoase