Teodor Cîmpianu este unul dintre portarii echipei CSM Ceahlăul.  Este băcăoan și s-a apucat de fotbal la șase ani. ”Înainte de fotbal, am făcut înot, ne ducea mama pe mine și pe sora mea. Dar când a văzut tata că nu mai mergea treaba la bazin, m-a dus la fotbal.”

Primii ani de fotbal i-a făcut la FCM Bacău, apoi a venit la Ceahlăul când acesta era în Liga 2. După ce s-a desființat echipa, a plecat la Gaz Metan Mediaș, care la acea vreme juca în Liga 1, unde a stat un an. Din 2017 s-a întors la CSM Ceahlăul.

”Nu mă consider fotbalist, mai am până acolo. Fotbaliști sunt cei despre care știe toată lumea, eu sunt doar un jucător de fotbal.”

M-am făcut portar datorită tatălui meu.

Când vine vorba de idoli în fotbal, Teo răspunde fără ezitare: ”Iker Casillas și tatăl meu, Costel Cîmpianu (Burebista)”

”M-am făcut portar datorită tatălui meu. Când eram junior la FCM  Bacău, tatăl meu era antrenor și își dorea să joc atacant. Dar eu luam mănușile și mă antrenam. Chiar dacă îi spunea des antrenorului meu să nu mă mai lase în poartă, iată că acum sunt portar.”

A terminat Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii în Bacău. Nu crede că ar avea răbdare să antreneze copii, dar i-ar plăcea să antreneze grupe mai mari. Din viața de student, Teo  spune că a avut materii preferate  în funcție de profesori.

”La cursuri nu prea am fost, mai ales când eram la Gaz Metan, avem scutire. Unii profesori mă înțelegeau, alții nu. Pentru că aveam multe absențe, profesoara de atletism m-a pus să alerg 40 de minute, profesorul de handbal, domnul Axinte, a fost înțelegător și mergeam cu plăcere la cursurile dumnealui.”

Mi-ar plăcea să am propria linie vestimentară

Dacă nu ar fi fost fotbal, i-ar fi plăcut și baschetul, deși este mai atras de ideea de a fi antreprenor, să aibă propria linie vestimentară, iar aici model îi este mama.

”Mă preocupă fashion-ul, îmi place să cred că am un stil aparte și mi-ar plăcea să-mi construiesc propriul brand. Așa cum mama are un business cu rochii de mireasă, să am și eu.”

Teo are mulți prieteni, unii mai vechi, alții mai noi ”Cu Bărbos, Bogdana și Bogdan sunt prieten din clasa întâi. Aici la echipă sunt prieten cu Liviu, Cezar, Roti și Pixy”

Toți îl consideră un tip haios care dă totul distracției.

„Dacă la început îl consideram un băiat fițos, acum mi-am schimbat părerea, nu în totalitate”, glumește Cezar Strat și adaugă ”e glumeț, nebun.”

Răzvan Pîntea spune că Teo dă tonul distracției, dar nu e matinal ajungând printre ultimii la antrenament.

Liviu Antim îi este și coleg de cameră și e mulțumit când Teo nu ascultă muzica preferată.”E un tip haios, mereu cu zâmbetul pe buze, nu pot să spun nimic de rău despre el. Dacă se supără, ne pedepsește obligându-ne să ascultăm rock”. Liviu ne mai spune despre colegul și prietenul său că mănâncă foarte mult ”I-ar trebui propria cantină. Mănâncă orice”

Teo nu neagă că îi place mâncarea și că nu-i pretențios, dar dacă ar fi să aleagă un meniu ar fi burgeri cu cartofi prăjiți, sos de maioneză și barbeque.

Și da, îi place rockul Slipknot, Metallica și Guns N`Roses, dar ascultă și Eminem sau Paraziții.

”Mi-ar plăcea să merg la concert la Metallica, dar nu cred că voi ajunge. Nu e vacanță. Nici la Guns N`Roses nu am ajuns, am avut antrenament.”

Lui Teo îi plac filmele inspirate din benzile desenate Marvel sau DC, iar personajul favorit  este Thor ”pentru că este un zeu, pentru că este puternic și pentru că este un lider”

Faptul că admiră personalitățile puternice dar în același timp controversate o dovedește și cartea sa preferată  : Eu sunt Zlatan a lui Ibrahimović.

Rockerul rebel de la CSM Ceahlăul nu are iubită.

Își dorește o parteneră care să-l înțeleagă și să știe să-l tempereze.

” Sunt o fire explozivă, sunt un rebel, dar aș putea fi și romantic. Prietena mea ar trebui să știe să mă calmeze. Și încă ceva: să nu se ia de muzica mea și să mă lase să mă joc la PlayStation.” Pentru că Teo joacă FIFA și Lords of Legend.

 

SURSĂFOTO: arhivă personală
Articolul precedentCSM Ceahlăul U17 a învins Dinamo U17
Articolul următorDigitalizarea administrației pe bani europeni, la Roman