Un alt membru al bandei de tâlhari care au jefuit bătrâni, în propriile case, a fost reţinut de poliţişti.

La data de 30.01.2019, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ, în urma cercetarilor extinse au identificat un alt tânăr, de 20 de ani, din Botoşani, bănuit de comiterea faptei de tâlhărie la data de 24.01.2019 asupra unei femei de 87 de ani, din Bârgăuani.

Poliţiştii au stabilit că la acea dată, în jurul orelor 23:00, acesta împreună tânărul de 22 de ani, din Săvineşti şi cu bărbatul de 36 de ani, din Bacău, ar fi pătruns în locuinţa persoanei vătămate, unde prin acte de violenţă a deposedat-o de 5000 de lei.

La data de 30 ianuarie, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J.Neamţ, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, iar astăzi urmează să fie prezentat Judecătoriei Piatra Neamţ, cu propunere de arestare preventivă. 

În fapt, la data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 00:30, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie de 81 de ani, din Girov, despre faptul că trei persoane necunoscute, cu feţele acoperite, ar fi pătruns în locuinţa sa, unde prin acte de violenţă fizică şi ameninţări ar fi determinat-o să le remită 2800 de lei.

Astfel, după aproximativ 30 de minute de la sesizare, respective în jurul orei 01:00, un echipaj de poliţie a oprit pe DN 15C, un autoturism care se deplasa din direcţia Piatra Neamţ – Roman, în care erau trei bărbaţi.

Cei trei au încercat să se sustragă, însă datorită vigilenţei poliţiştilor au fost încătuşaţi, iar ulterior conduşi la sediul poliţiei municipiului Piatra Neamţ.

Aceştia au fost identificaţi de poliţişti ca fiind un tânăr de 22 de ani, din Săvineşti-Neamţ şi alţi doi de 24, respectiv de 36 de ani, ambii din Bacău. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au descoperit asupra celui de 22 de ani suma de 2800 lei, iar după controlul efectuat asupra autoturismului cu care s-au deplasat cei trei, în torpedou au găsit bijuteriile din aur, iar sub podul pedalier suma de 5000 lei, ce ar fi provenite din comiterea unei alte tâlhării comisă în seara de 27 ianuarie a.c. de la o femeie de 77 de ani, din Dulceşti.

Cercetările au fost extinse de către poliţişti, care au stabilit faptul că aceşti ar mai fi comis alte trei infracţiuni de tâlhărie calificată, respective la data de 24.01.2019 asupra unei femei de 87 ani din Bârgaoani, la data de 25.01.2019 asupra unei femei de 79 de ani, din Pângăraţi şi la data de 25.01.2019 asupra unui bărbat de 87 de ani, din Poiana Teiului. Poliţiştii i-au prezentat pe cei trei în faţa instanţei de judecată care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii a cinci infracţiuni de tâlhărie, informează IPJ Neamţ.

Aceştia au fost încarceraţi în arestul I.P.J. Neamţ.

SURSĂFoto cu caracter ilustrativ
Articolul precedentBărbatul care l-a lovit cu un cuțit pe concubinul mamei sale, reținut de polițiști
Articolul următorElevii sunt aştepaţi în vacanţă la bazinul de înot din Roman. Intrarea este liberă. Vezi programul