Un incendiu a mistuit o gospodărie dintr-un cartier din Piatra-Neamț. Totul a avut loc marți, 25 septembrie, când în jurul orei 21:15, pompierii au fost anunțați despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din Piatra-Neamț (strada Dimitrie Deonida vizavi de pensiunea Aris).

La locul evenimentului s-au deplasat şase echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un autocamion de intervenţie, o autospecială complexă de intervenţie, o ambulanţă SMURD de prim ajutor şi două autospeciale de serviciu.

La sosirea forţelor de intervenţie incendiul se manifesta generalizat la trei magazii, propagându-se la acoperişul casei de locuit.

În gospodăria cuprinsă de flăcări locuiau doi bătrâni. Salvatorii au apucat să îi scoată afară în siguranţă.

Din fericire, cei doi pensionari nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar s-au ales cu o pagubă serioasă. Iar intervenţia a dus la blocarea traficului pe centura oraşului timp de o oră.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars: acoperişul locuinţei, realizat din astereală de lemn cu învelitoare din tablă, având suprafaţa de aproximativ 60 metri pătraţi, trei magazii construite din zidărie, cu acoperiş din lemn şi învelitoare din tablă şi ţiglă, pe o suprafaţă de cca. 80 metri pătraţi, aproximativ 4 tone de cereale, două sobe, două aragazuri, mai multe bunuri de uz casnic, documentele de identitate şi proprietate şi s-au distrus pereţii casei de locuit pe o suprafaţă de cca. 60 metri pătraţi.

Nu au fost victime. Intervenţia a durat aproximativ 3 ore.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,efectul termic de la un coş de fum neprotejat termic faşă de materiale combustibile”.

Articolul precedentPolițiștii au stabilit cauzele decesului bărbatului de 39 de ani, din Piatra-Neamț
Articolul următorPrimăria Piatra-Neamț: proiecte sociale cu bani europeni