„Proiectul acestui club este să ne bazăm pe copiii descoperiți și crescuți aici la Piatra Neamț. Așa a început proiectul, așa a continuat și consider că aceasta este direcția corectă de urmat. Noi antrenorii privim tot timpul spre categoriile inferioare ale clubului nostru pentru a promova jucători. Nivelul din Liga Elitelor este ridicat și aceste promovări trebuie făcute cu atenție. Așa cum se face și cu cei care pot evolua la echipa de seniori, în Liga 3. Ideea este că ne bazăm pe serviciile acestor copii, că sunt în atenția noastră și căutăm cele mai bune momente să «urce» spre categoriile superioare de vârstă“, a declarat Valentin Avădanei, antrenor Juniori A și B la CSM Ceahlăul.

CSM Ceahlăul Piatra Neamț continuă ideea de a promova din propria curte sportivi de perspectivă de la grupele mai mici de vârstă la cele superioare. S-a făcut asta în timp cu juniorii mari care au ajuns la echipa de seniori și care au debutat în Liga 3.
Și astfel de promovări s-au consemnat și cu cei mai mici, care în mod normal joacă la nivelul de Juniori C.

Dacă Alexandru Anton este din toamna anului trecut un component constant ale chipei de Liga Elitelor U17, din primăvara acestui an a jucat la această categorie și atacantul Alexandru Catău. Acesta a jucat în meciul cu ACS Kids Tâmpa Brașov (etapa 15) prima dată, reușind să înscrie de două ori și să scoată și un penalty. Mai apoi, jucătorul descoperit și crescut de Codruț Domșa a evoluat și în meciul din etapa 16 a Ligii Elitelor U17, Seria A, la LPS Focșani.

CSM Ceahlăul Piatra Neamț mai are de disputat în Liga Elitelor câte două jocuri la ambele categorii de vârstă. Pe 1 mai va fi ”dubla” cu Dinamo București, la Piatra Neamț. De la ora 12:00 va fi duelul din Liga Elitelor U19, iar de la ora 14:00 (cel mai devreme) va fi meciul echipelor de Liga Elitelor U17.
Trei zile mai târziu, formațiile noastre vor încheia sezonul regulat al Ligii Elitelor la Viitorul Constanța.

 

Articolul precedentIncendiu pus intenționat la un autoturism
Articolul următorBani europeni pentru tinerii în risc de marginalizare socială din Piatra-Neamț