Consilierii municipali au aprobat, în ședința de Consiliu Local participarea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra-Neamț într-un proiect social intitulat ,,Street – Work–Metode eficiente în munca cu tinerii în risc de marginalizare socială”.

Proiectul, finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene are valoarea totală estimată de 385.000 euro, bugetul alocat în cadrul proiectului pentru Direcția de Asistența Socială Piatra-Neamț este de 85.000 de euro, fără nicio contribuție financiară din primăriei.

”Așa cum am mai spus, Primăria Piatra-Neamț, pe lângă proiectele cu finanțare europeană depuse deja, continuă să caute surse de finanțare externe și să realizeze proiecte prin care orașul să beneficieze de cât mai mulți bani europeni. Educația și formarea profesională a tinerilor cu risc de marginalizare socială sunt elemente foarte importante în reușita incluziunii sociale a acestora, aspect pe care municipalitatea pietreană îl abordează prin diverse programe susținute din fonduri proprii sau atrase”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni, iar data estimată de începere este luna noiembrie 2019.Partenerii municipalității pietrene în cadrul proiectului sunt șase asociații de profil din Italia, Malta, Spania, Serbia, Franța și România.

Articolul precedentValentin Avădanei ( CSM Ceahlăul): ”Proiectul acestui club este să ne bazăm pe copiii descoperiți și crescuți aici la Piatra-Neamț”
Articolul următorMiruna Ioana Poloboc, premiul I la Olimpiada Națională de Limba italiană