Vasile Ouatu va fi înmormântat, astăzi 23 martie 2020, în cimitirul Mânăstirii Bistrița, comuna Alexandru cel Bun în condițiile restricțiilor severe impuse de situația de urgență.

 
Omul de afaceri a decedat aseară la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași , fiind asftel primul deces din județul Neamț al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).
 
Înmormântarea lui Vasile Ouatu se va desfășura în condițiile stabilite de Ordonanța militară nr. 2/2020 și de ordinul Ministerului Sănătății din 13 martie 2020.
 
În primul rând numărul participanților la slujba de înmormântare trebuie să fie de maxim 8, incluzând preotul și dascălul.
Prin ordinul emis de  Ministerul Sănătății, care stabilește protocolul în caz de deces al pacienților infectati cu noul coronavirus, se impun o serie de măsuri de protecție extrem de stricte în ceea ce privește pregătirea trupurilor neînsuflețite în vederea înhumării.
 
Cel mult două persoane dintre aparținătorii decedatului pot vedea trupul neînsulețit și doar îmbrăcați cu echipament de protecție, iar corpurile persoanelor decedate sunt pulverizate cu produse biocide și introduse în saci, care sunt de asemenea pulverizați cu substanțe de tipul celor amintite, înainte de a fi introduși în sicrie ce urmează a fi închise și sigilate.
 
 
Articolul precedentDSP Neamț are un nou director: avocatul Radu Firăstrău,
Articolul următorDirecția de Asistență Socială Piatra-Neamț, apel către pietreni să doneze alimente