Începând de astăzi, 23 martie, Direcția de Sănătate Publică Neamț are un nou director interimar: avocatul Radu Firăstrău.

A absolvit cursuri de Managementul calității în domeniul medical, în domeniul Managementului Spitalicesc și a  condus aproximativ doi ani Casa de Asigurări de Sănătate Neamț. Radu Firăstrău o înlocuiește la DSP pe Anca Brândușa Movilă. Acesteaia prefectul George Lazăr i-a cerut în repetate rânduri demisia încă de la începutul crizei generate de coronavirus, pentru lipsă de implicare și comunicare defectuasă interinstituțională.

”Sunt perfect conștient de gravitatea situației din momentul actual în legătură cu virusul SARS-CoV2, nu am venit pe această funcție să fac lucruri ușoare. Sunt adeptul implementarii măsurilor în mod rapid și ferm. 

Cel mai valoros lucru pe care îl are România în acest moment este sistemul medical, care se bazează în cea mai mare măsură pe resursă umană, de aceea fac apel la întreagă populație să fie responsabilă și să protejeze medicii, asistentele și întreg personalul din domeniu”, este mesajul transmis de Radu Firăstrău.

 

Articolul precedentSlujbe fără credincioși în biserici. Acestea vor putea fi transmise online şi în media
Articolul următorVasile Ouatu va fi înmormântat, astăzi, în cimitirul Mânăstirii Bistrița, respectând restricțiile impuse de situația de urgență