Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a criticat, marți (22 ianuarie), într-o conferinţă de presă susţinută la Piatra-Neamț, programul de guvernare dar și modul în care Liviu Dragnea conduce PSD-ul.

Victor Ponta se află într-un turneu în județele din Regiunea Moldovei. La Piatra-Neamț, alături de fostul premier s-au aflat Daniel Constantin și fostul senator PSD, Adrian Țuțuianu (cel care s-a înscris cu o zi în urmă în PRO România). La prezidiu s-a aflat și Liviu Harbuz, coordonatorul PRO România – filiala Neamț, alături de Vasile Panaite, coordonatorul filialei municipale.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în această după-amiază, Victor Ponta a declarat că își dorește să aducă în PRO România oameni noi dar, în același timp, și oameni care au experiență.

Vreau să oferim o alternativă tuturor celor care, ca noi, am crezut în 2016, am făcut campanie și am votat pentru un program de guvernare și care nu se aplică, din păcate.

Am constatat cu toții că a existat, tot timpul, un program de guvernare paralel, că tot vorbim de statul paralel, pe care îl știau doar domnul Dragnea și domnul Vâlcov, care presupune taxe peste taxe. Cred că nici doamna Dăncilă nu știa, pentru că a zis în parlament că atât timp cât va fi prim-ministru nu se va pune nicio taxă. După care Dragnea cu Vâlcov au venit cu taxele.

Un program de guvernare care nu prevedea ca de la 1 ianuarie să înghețe pensiile și salariile și nici nu prevedea că atunci când se îngheață pensiile și salariile, cresc indemnizațiile demnitarilor.

Un program de guvernare care spunea, conform legii, că pe 15 noiembrie avem bugetul pe anul viitor. A trecut și 15 ianuarie și tot nu avem buget. (…) Nu avem buget, dar am prezentat ieri banii pentru partidele parlamentare de la buget. (…) E o măgărie, o nesimțire să dai atât de mulți bani pentru un partid de la bugetul de stat.” – a declarat Victor Ponta

Înaintea întrebărilor din partea jurnaliștilor, Victor Ponta a menționat că senatorul Țuțuianu a păcătuit grav că la criticat pe „faimosul domn Andrușcă”, fostul ministru al Economiei.

Să nu credeți că eu îl apreciez pe domnul Andrușcă. Dar n-am înțeles la ultima remaniere guvernamentală de ce au fost executați de Dragnea miniștrii din Moldova. Ministrul Educației era din Suceava, Ministrul Economiei – din Neamț, Ministrul Transporturilor – din Bacău, Ministrul Comunicațiilor – din Iași.

Nu știu cu ce l-a supărat Moldova pe Dragnea. Nu spun că erau miniștri buni. Spun doar că era o reprezentare importantă pentru această zonă, unde mulți oameni au votat PSD. (…) Ăsta e un semn pentru mine că, din păcate, conducerea PSD va concentra totul în zona Teleormanului. Și asta se face în detrimentul Moldovei.” – a mai spus fostul premier Victor Ponta.

Întreaga conferință de presă o puteți viziona aici: https://www.facebook.com/251785355379831/videos/1999199306843047/

Articolul precedentDouă case, cuprinse de flăcări. O femeie a suferit un atac de panică
Articolul următorVictor Ponta, nostalgic după USL: ”Oricând m-aș așeza la masă cu Crin Antonescu. Noi am făcut USL-ul, noi l-am stricat”