A venit iarna în aproape toată țara. A nins slab, dar viscolit, la munte, iar temperaturile au coborât sub cele normale pentru această perioadă. Va fi deosebit de rece, ninsori și viscol, până duminică la prânz, informează meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Conform ANM, în această dimineață (16 noiembrie, ora 7:00), stratul de zăpadă pe Vf. Toaca măsura 17 centimetri. La aceeași oră, temperaturile înregistrate erau de:

Piatra-Neamț: 2 grade Celsius
Roman1 grad Celsius, cer senin
Târgu-Neamț1 grad Celsius
Toaca (Ceahlău): -8 grade Celsius

Meteorologii ANM au emis joi (15 noiembrie) o informare de vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte în zonele joase de relief, valabilă începând de vineri, 16 noiembrie, de la ora 5:00, până duminică, 18 noiembrie, la ora 12:00.

În intervalul menționat vremea va deveni rece în toată țara, chiar deosebit de rece în estul și sud-estul teritoriului, unde și vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor.

În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada.

În regiunile estice, sudice și centrale se vor semnala precipitații slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviță, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie și al nopții de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie).

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentServiciile de apă și canalizare, în consultare publică
Articolul următorFilmele “Tudor” și “Titanic vals” la Cinema Dacia din Piatra-Neamț. Invitat special, Ion Dichiseanu