Primăria municipiului Roman lansează, în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2018, o consultare publică ce are ca scop identificarea modului în care cetățenii orașului percep calitatea serviciilor oferite de operatorul de apă și canalizare ApaServ Neamț, precum și asupra oportunității transferării serviciilor de apă și canal către operatorul regional ApaVital Iași.

”Așa cum, pe tema alcătuirii bugetului local anual, am ales să mă consult cu cât mai multe categorii sociale, așa îmi doresc și acum ca, împreună, să luăm o decizie cât mai bună pentru oraș în ceea ce înseamnă serviciile de apă și canal. Încă din primăvară, am vorbit despre negocierile pe care le-am purtat pentru a ne afilia operatorului de apă și canalizare din Iași – ApaVital.

Astăzi, trecem la o nouă etapă, aceea în care, așa cum au stabilit și consilierii locali, să consultăm un număr cât mai mare de cetățeni cu privire la gradul de mulțumire față de serviciile prestate de actualul operator – ApaServ Neamț. Schimbarea operatorului este o decizie importantă, care ne privește pe toți cei care locuim în acest oraș.

Vă invit, astfel, să vă exprimați opinia vizavi de serviciile actuale prestate de ApaServ și de oportunitatea de a alege operatorul regional ApaVital Iași. Până pe 15 decembrie, vreau să consult un număr cât mai mare de cetățeni, astfel încât să alegem drumul cel mai bun în domeniul serviciilor de apă și canalizare. Voi face o consultare publică prin asociațiile de proprietari, dar și de pe site-ul Primăriei municipiului Roman se poate descărca formularul prin care orice persoană își poate exprima opinia. În funcție de rezultat, vom lua decizia cea mai bună pentru binele Romanului”, a declarat primarul Lucian Micu.

Consultarea populară constă în completarea unui formular, ce se găsește la sediul asociațiilor de proprietari și care poate fi descărcat și de pe site-ul Primăriei municipiului Roman, ce va permite cetățenilor să răspundă cu ”da” sau ”nu” la următoarele două întrebări:

”1. Sunteți mulțumit de serviciile oferite de Apa Serv SA Neamţ, actualul operator al serviciilor de apă şi canalizare din municipiul Roman?

2. Sunteţi de acord ca, pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite locuitorilor municipiului Roman, ApaVital Iaşi să devină operatorul de apă şi canalizare din municipiul Roman începând cu anul 2019?”.

Pentru cei care aleg să completeze formularul ce se regăsește pe site-ul Primăriei municipiului Roman (www.primariaroman.ro), acesta poate fi ulterior depus în urna amenajată în holul instituției. De asemenea, tot pe site-ul administrației publice locale se poate completa chestionarul și în format electronic.

Joi, 15 noiembrie, la sediul Primăriei municipiului Roman a avut loc și o ședință de lucru cu reprezentanții asociațiilor de proprietari pe tema lansării consultării publice, administratorii fiind invitați să le aducă la cunoștință proprietarilor despre această acțiune și, fiecare în funcție de opinia personală, să-și expună punctul de vedere, informează primăria municipiului Roman.

Reamintim faptul că, la începutul acestui an, reprezentanții operatorului ApaVital Iași au fost prezenți la o ședință de Consiliu Local unde s-au prezentat câteva din informațiile legate de activitatea companiei, iar ulterior consilierii și presa locală au efectuat o vizită de lucru la punctele de lucru din Iași și Pașcani. În același timp, conducerea Primăriei municipiului Roman a demarat procedurile de identificare a modului legal în care orașul poate renunța la serviciile operatorului ApaServ și se poate transfera la ApaVital Iași.

Articolul precedent13 firme din Neamț amendate de ITM cu 300 000 de lei pentru munca la negru
Articolul următorVreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului la munte