A  fost  un sfârșit de săptămână aglomerat pe Ceahlău și în Stațiunea Durău unde, în ciuda ploii reci și a plafonului de nori ce oferea turistului o vizibilitate de maxim 20m , cu greu  s-au mai putut găi locuri de cazare la vreun hotel. Destul de aglomerat a fost și în zona înaltă unde noaptea s-au înregistrat -8 grade la Stația Meteo de la Baza Salvamont Dochia .

”Peste 70 de temerari de toate vârstele au ignorat vremea foarte proastă și au urcat pe Vârful Toaca , înnoptând la Cabana Dochia. Câteva traumatisme minore au fost înregistrate la punctele de prim ajutor salvamont , cel mai grav fiind o plagă profundă a unui copil care s-a tăiat într-o conservă”, informează Salvamont Neamț

Tot în acest weekend, pe Ceahlău, au fost vandalizate mai multe panouri de avertizare și indicatoare de traseu. O parte din indicatoarele de traseu și panourile avertizoare de la scările care urcă spre Vârful Toaca au fost înlocuite sau montate în acestă vară.

”În altă ordine de idei , considerăm că acei minunați turiști care continuă să vandalizeze panourile avertizoare și indicatoarele de traseu ar putea să rămână în oraș ,unde există o grămadă de astfel de indicatoare . Pentru hormoni masculini există meciuri de fotbal, unde poți urla , înjura , scuipa semințe și…. există jandarmerie”, este mesajul salvamontiștilor nemțeni.

Articolul precedent„Ziua Internațională a Vârstnicilor”, sărbătorită în Neamț
Articolul următor[FOTO] Proiectile de artilerie, descoperite de un pescar pe malul râului Moldova