La începutul lunii octombrie a început anul şcolar 2018 – 2019. După o lună de zile de cursuri, între 5 şi 7 noiembrie, clasa de actorie a Şcolii Populare de Artă Piatra-Neamţ iese la rampa scenei, prezentând colegilor din Piatra-Neamţ şi din judeţ două spectacole ale lor.

Astfel, cursanţii grupei compuse din elevi de clasele I-IV vor susţine cel mai recent spectacol de producţie, în fapt un spectacol coupé care cuprinde scene din „O altfel de capră”, adaptare după textul lui Ion Creangă, şi „Un măgar”, după Ion Lucian, regia – Maria Hibovski. Iar grupa cursanţilor adolescenţi va prezenta montarea intitulată „Supravieţuitorii”, cu un text dramatizat de regizorul Gheorghe Hibovschi din piesele „Monoloage”, după Raluca Enescu şi „Supravieţuitorii”, de Nicoleta Ionescu.

Toate aceste reprezentaţii vor face parte din proiectul ZILELE CLASEI DE ACTORIE, iniţiat cu mai mulţi ani în urmă de actriţa Maria Hibovski, cea care coordonează din anul 2000 activitatea cursului de actorie a Şcolii Populare.

Programul întregului eveniment este următorul: luni, 5 noiembrie, pe scena Teatrului Tineretului, se vor juca, pentru elevi ai şcolilor din Piatra-Neamţ, reprezentaţiile amintite – de la ora 11:00 spectacolul coupé, iar de la ora 13:00, „Supravieţuitorii”.

Programul, cu aceleaşi ore de început, se va repeta marţi, 6 noiembrie, la Căminul cultural de la Dămuc şi miercuri, 7 noiembrie, la Centrul cultural de la Zăneşti.

Articolul precedent50.000 de lei pentru sprijinirea financiară a locatarilor blocului afectat de explozie
Articolul următorCSM Ceahlăul, o nouă victorie în deplasare. Copoț-Barb și Pîntea, câte cinci goluri în campionat