Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități marcată în toată lumea pe 3 decembrie a fost serbată cu emoție în toate centrele aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului Neamț.

Mai mult, în această zi specială, a fost organizată și o zi a  porților deschise ce a avut loc la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor Adulte cu Handicap Păstrăveni la care au participat reprezentanții mai multor unități de copii și adulți.

Ziua s-a desfășurat sub sloganul „Spune STOP discriminării persoanelor cu dizabilități! Privește omul, nu handicapul!„  iar beneficiarii centrelor copii au pregătit un mic spectacol în care cei mai talentați dintre ei au cântat, au dansat, au interpretat magistral rolul unor personaje iar copiii au impresionat audiența interpretând cântece patriotice ce au avut menirea de a reamintit tuturor de marea sărbătoare a Unirii de la 1918. La final, adulți și copii, angajați și invitați s-au prins într-o horă a solidarității, prieteniei și compasiunii.

Ziua de 3 decembrie a fost marcată și la Centrul de Îngrijire și Asistență Târgu Neamț. Pentru că beneficiarii de aici sunt în vârstă și au afecțiuni grave nu au putut participa la festivitățile de la Păstrăveni.

În schimb, copiii Colegiului Ștefan cel Mare din Târgu Neamț, ai școlii de dans „Alex Dance Club„ și talentatele artiste de la Trio Șerban le-au oferit vârstinicilor momente de excepție apalaudate îndelung.

„A fost o zi deosebită prin care am dorit să oferim momente de bucurie și emoție beneficiarilor noștri dar ne-am propus totodată să atragem atenția asupra acestor oameni speciali, asupra talentului și pasiunii lor. Mulți sunt adevărate modele de curaj și tenacitate, depășindu-și limitele în fiecare zi. Mulțumim celor care au fost alături de noi și sperăm ca fiecare zi să ne aducă tuturor inspirația de a-i privi firesc și cu dorința de a-i sprijini mereu. La mulți ani tuturor persoanelor speciale!„ a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Articolul precedentTânăr de 16 ani dispărut, căutat de polițiști
Articolul următorNemțean reținut după ce a încălcat pentru a doua oară un ordin de protecție