Primăria municipiului Roman a alocat din bugetul pe 2019, 100.000 de lei pentru ONG-urile din Roman. Din acești bani pot fi finanțate proiecte din patru domenii de activitate: cultură, religie şi învăţământ, social, activităţi sportive, tineret.

Suma alocată pe fiecare domeniu este de 25.000 lei. Valorile finanţărilor care se acordă pentru un proiect sunt cuprinse între sumele de 2.000 lei şi 25.000 lei, în funcţie de domeniul pentru care se aplică, conform ghidurilor solicitantului. Grantul maxim acordat prin acest program este de cel mult 90 % din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Diferenţa trebuie să fie asigurată din sursele proprii ale solicitantului, ale partenerilor acestuia sau din alte surse. Fiecare solicitant trebuie să contribuie cu un aport propriu de cel puţin 10 % din costurile totale eligibile ale proiectului, sumă ce va fi identificată în contul deschis special pentru proiect.

Proiectele trebuie să se desfăşoare pe teritoriul geografic al Municipiului Roman.

Proiectele se pot depune până pe 15 iulie 2019, urmând ca în perioada 16 iulie-6 august 2019 acestea să fie evaluate și selectate. mai multe informații și documentele necesare se găsesc pe site-ul primăriei Roman.

 

Articolul precedentCod galben de instabilitate atmosferică în Neamț
Articolul următorEugen Uricaru, laureatul premiului „Ion Creangă”