Consilierii județeni vor supune la vot în ședința de joi, 29 noiembrie, un proiect de hotărâre care prevede asocierea dintre Consiliului Județean Neamț și Comuna Alexandru cel Bun în vederea realizării unor lucrări de reparații/reabilitare la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani.

Contribuția financiară a Consiliului Județean va fi de 150.000 lei pentru efectuarea unor lucrări de reparații în cadrul Laboratorului de analize medicale.

Prin adresa nr.8906/2018, Primarul Comunei Alexandru cel Bun solicită sprijin financiar în vederea realizării unor lucrări de interes public județean, respectiv efectuarea unor lucrări de reparații la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani.

Această unitate spitalicească al cărui management a fost preluat de către Comuna Alexandru cel Bun, deservește populația din județul Neamț la care se adaugă și populația din alte județe ale țării, instituția având o reputație foarte bună pe piață serviciilor medicale.

De asemenea, Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, prin adresa nr.8862/2018, ne aduce la cunoștință necesitatea efectuării acestor lucrări de reparații în cadrul Laboratorului de analize medicale, având în vedere gradul avansat de deteriorare și faptul că nu mai corespunde normelor în vigoare.

Efectuarea acestor reparații sunt imperios necesare, atât că urmare a măsurilor trasate de reprezentanții Ministerului Sănătății în urma controalelor efectuate, cât și pentru reacreditarea spitalului.

Modalitatea legală prin care Consiliul Județean Neamț poate acordă sprijin financiar în vederea realizării acestor lucrări este cea a unei asocieri între cele două unități administrativ-teritoriale.

Asocierea are că scop desfășurarea în condiții optime a actului medical, pentru ca pacienții să beneficieze de servicii de calitate în această unitate spitalicească.

Propun ca suma ce reprezintă contribuția financiară a Județului Neamț, în cadrul asocierii, să fie de 150 mii lei, urmând să fie utilizată pentru efectuarea unor lucrări de reparații/reabilitare, în cadrul Laboratorului de analize al Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani, conform devizului anexat la adresa nr.8906/2018, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Articolul precedentBărbat din Oniceni, prins cu trufe negre în valoare de aproximativ 29.900 de lei
Articolul următorSesizarea rapidă a problemelor către Primăria municipiului Roman prin aplicația ”pentru Roman”