În perioada 7-11 octombrie 2018, Liceul cu Program Sportiv Roman este gazda celei de-a treia reuniuni transnaționale pentru profesori în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus cu tema „Viață sănătoasă și oportunități egale prin sport”. În cadrul acestui proiect ,la Roman au venit 16 profesori din șase țări: Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Letonia și Polonia.

Delegații și profesorii liceului implicat în proiect   au avut o înâlnire cu primarul municipiului Roman, Lucian Micu le-a vorbit celor prezenți despre oportunitățile pe care orașul Roman le are în domeniul sportiv, subliniind, încă o dată, interesul administrației locale de a se implica în a asigura romașcanilor un stil de viață cât mai sănătos. Invitații au primit din partea Primăriei municipiului Roman și câteva din simbolurile orașului, precum și o broșură în care vor găsi mai multe informații despre obiectivele și personalitățile Romanului.

Proiectul „Viață sănătoasă și oportunități egale prin sport” este finanțat de către Comisia Europeană prin Programul Erasmus+ , parteneriate strategice KA2 între școli – parte a componentei mobilități pentru elevi și profesori. Scopul acestuia îl reprezintă evitarea comportamentelor riscante printre tineri, promovarea dialogului intercultural, toleranței, integrării, acceptării, implicarea elevilor dezavantajați în activități non-formale, stimularea simțului civic și dezvoltare culturală, adaptarea la tradițiile internaționale, precum și îmbunătățirea comunicării între școlile participante și comunități.

Articolul precedentIncendiatorul din Negrești, reținut pentru două infracțiuni de distrugere
Articolul următorConsilierii județeni PNL i-au trântit, din nou, Gala lui Moroșanu. Vezi reacția sportivului.