Anul care tocmai s-a încheiat a fost unul plin de evenimente diverse care au avut loc în municipiul Piatra-Neamț.

Dacă „Hora Unirii”, „Festivalul Dacic Petrodava”, „Sărbătoarea Curții Domnești” , „Piatra Fest 2018”, sunt manifestări devenite deja tradiție și au adunat mii de pietreni pe platoul de la Curtea Domnească în 2018, calendarul a fost completat cu manifestări dintre care unele dedicate Centenarului Marii Uniri.

”Cei 100 de ani de la evenimentele istorice ale anului 1918 au fost marcați la Piatra-Neamț prin numeroase manifestări. Evenimentele „Povestea Romaniei Mari”, concursul școlar „Centenarul Marii Uniri”, „Centenarul Filmului Românesc”, „Declarația de reunire cu Basarabia” adoptată în 27 martie 2018, „Declarația solemnă” adoptata în 28 noiembrie, dezvelirea unei plăci omagiale dedicată Centenarului, înfrățirea cu municipiul Edineț din Moldova de dincolo de Prut, semnată chiar la 1 Decembrie 2018, sunt câteva exemple de activități prin care am celebrat cei 100 de ani de la Marea Unire și am omagiat înaintașii care au realizat unirea”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Pentru a crește atractivitatea turistică a municipiului, municipalitatea a fost prezentă la principalele manifestări din domeniul turismului și a lansat o aplicație  Piatra Neamț City App și website-ul www.piatraneamtcity.ro  care facilitează atât dialogul între administrația publică și cetățeni, cât și promovarea turistică a orașului și a operatorilor locali din turism. Nu în ultimul rând pentru promovarea celei mai importante zone istorice și culturale a orașului Piatra-Neamț a fost amplasată, printr-un parteneriat, o cameră video live la Curtea Domnească.

Cât despre competițiile sportive, anul acesta Sala Polivalentă din Piatra-Neamț a fost gazda unor manifestări importante.

”Pe lângă jocurile oficiale ale echipelor locale de handbal, volei sau futsal s-au desfășurat în acest an în sala din strada Mihai Viteazu: meciul de Cupa Davis România-Luxemburg, prima ediție a concursului de dans sportiv Ray`s Dance Cup, Campionatul Național de Box pentru juniori, Gala Dynamite Fighting Show, două meciuri ale naționalei României U 19 de futsal”, a adăugat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

 

Articolul precedentProgramul zilei de miercuri, 2 ianuarie, la Târgul de Crăciun la Neamț
Articolul următorLaura Pal: ”Va fi anul meu, în care o să duc steagul României cel mai sus”