Săptămâna trecută, polițiștii au reținut 22 de permise de conducere șoferilor care au pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, prin conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În cele trei zile de acţiuni, poliţiştii au constatat 10 infracţiuni privind conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În perioada 4–6 septembrie 2020, polițiștii Serviciului Rutier au acţionat pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor de vehicule.

Astfel, pentru neregulile rutiere depistate în trafic, au fost aplicate 269 de sancțiuni contravenționale, din care 257 conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Din totalul acestora, 108 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, 22 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice şi 127 pentru alte abateri rutiere.

22 șoferi au rămas fără permisul de conducere după ce au fost depistați sub influența alcoolului.

Totodată, au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În această perioadă, polițiștii rutieri au constatat 14 infracțiuni, din care 10 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, una pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi 3 pentru alte infracţiuni săvârşite la regimul rutier.

La data de 6 septembrie 2020, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au depistat în trafic un bărbat de 66 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Dumbrava Roşie.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o concentrație de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, bărbatul din Dumbrava Roşie a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Articolul precedentTânăr căzut de la înălţime în Dej! A fost solicitat elicopterul SMURD de la Jibou
Articolul următorA încercat să înjunghie un tânăr pentru o bicicletă și un telefon mobil