Municipiul Piatra-Neamț are în lucru până la aceasta dată un număr 33 de proiecte pentru atragerea de fonduri , în principal europene, ce totalizează 65 milioane de euro. Proiectele sunt în diverse stadii de realizare.

„Așa cum este acum bugetul anual al Primăriei Piatra-Neamț poate asigura: funcționarea serviciilor, plata ratelor la bănci, întreținerea orașului și unele mici investiții. Pentru investițiile mari este nevoie de fonduri atrase iar prioritatea noastră este să depunem proiecte pentru atragerea de fonduri în principal europene”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Situația la momentul actual se prezintă astfel :
– Sunt deja aprobate și se afla în diverse stadii de implementare 4 proiecte de dezvoltare locală în valoare de 1.200.000 euro;
– Sunt pregătite și depuse parțial pentru finanțare 6 proiecte din domeniul social în valoare de 1.967.000 de euro;
– în cadrul POR sunt depuse pentru finanțare până în acest moment șase proiecte în valoare de 9.073.000 de euro ;
– Sunt în diverse stadii de pregătire și estimăm că vor fi depuse până la 31 decembrie 2018 un număr de 17 proiecte europene în valoare de 53.747.000 de euro . Două dintre aceste proiecte, cele referitoare la transportul public de persoane, vor fi realizate în parteneriat cu Consiliul Județean care este proprietarul societății de transport public, informează Primăria Piatra-Neamț.

 „Pe măsură ce vor fi depuse sau se vor semna contractele de finanțare, voi prezenta detalii despre fiecare în parte. Pregătirea și depunerea de proiecte va continua și în anul 2019 astfel încât să atragem cât mai multe fonduri în Piatra-Neamț pentru proiecte care să genereze dezvoltare, să crească calitatea vieții și confortul cetățenilor.”, a adăugat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Articolul precedentElevii de la „Vasile Sav” analizează calitatea apei din râul Moldova
Articolul următorIntervenție de 7 ore a salvamontiștilor pentru un turist accidentat