Luni a început școala pentru 71 660 de elevi din  județul Neamț . Cu ghiozdanele pregătite, cu buchete de flori, emoții și vise, elevii au spus “prezent” peste tot în județ.

Ca în fiecare an,  curțile școlilor s-au umplut de copii, părinți, bunici, profesori și oficialități.

La Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra-Neamț, deschiderea anului școlar a început la ora 10:00, iar evenimentul a fost prezidat de directorul unităţii şcolare, prof. Mariana Paleu, care a urat succes elevilor, parinților și cadrelor didactice în noul an şcolar.

”Elevilor le doresc sănătate, minte luminată de harul învăţăturii, voioşie şi împliniri cât mai multe în viaţa de elev, să asculte sfaturile bune ale părinţilor şi ale profesorilor, să vină cu drag la şcoală pentru a învăţa lucruri noi despre lume şi viaţă, să se pregătească pentru performanţă atât la examenele finale cât şi la alte concursuri şi olimpiade.

Părinţilor elevilor noştri le doresc sănătate, putere de muncă, răbdare cu mofturile şi pretenţiile copiilor, colaborare permanentă cu şcoala, multe realizări şi bucurii din partea copiilor lor.

Fie ca noul an şcolar să însemne atât pentru personalul didactic, didactic-auxiliar şi nedidactic, cât şi pentru copii şi părinţi, bucurii, satisfacţii, împliniri, putere de muncă şi multă sănătate!”,  sunt câteva rânduri din mesajul directorului Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu” ,Mariana Paleu.

Primul clopoțel al anului școlar 2018-2019 a sunat și la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra-Neamț, unde directorul Constanța Chelaru își propune  100% probabilitatea la examenul de bacalaureat și o participare mai puternică la nivelul performanțelor înalte, la nivelul de olimpiade naționale.

”Le urez elevilor un an extraordinar, să aibă bucuria de a veni la școală, să se mobilizeze, pentru că până la urmă cea mai importantă competiție pe care o avem fiecare dintre noi (profesor sau elev) este competiția cu noi înșine, iar dacă fiecare zi înseamnă un pas cât de mic în prograsul lor, atunci școala înseamnă că își îndeplinește misiunea.” a mai spus directorul Colegiului Național „Gheorghe Asachi”, Constanța Chelaru.

Emoțiile pentru elevii și profesorii  Colegiului Național de Informatică din Piatra-Neamț au fost cu atât mai mari cu cât anul acesta se împlinesc 50 de ani de la înființare.

La festivitatea de deschidere a anului școlar  au participat: Înaltpreasfinția Sa Mitropolitul Teofan, prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu, primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei,  senatorul Emilia Arcan și Inspectorul Școlar General, Elena Laiu.

„Anul acesta, Colegiul Național de Informatică împlinește 50 de ani de când primii elevi au intrat pe porțile școlii. Este un an deosebit și la această festivitate de deschidere, de care ne bucurăm cu toții, avem invitați deosebiți cărora le mulțumim pentru prezență. Vă urez tuturor celor aici de față un an binecuvântat, un an cu rezultate deosebite și un an de sărbătoare pentru toți. Le mulțumesc elevilor care învață aici, le mulțumesc părinților, cadrelor didactice și tuturor celor care ne sprijină”, a fost mesajul Danielei Neamțu, director Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț.

Articolul precedentCopil de 10 ani, accidentat pe trecere. Șoferul a fugit de la fața locului
Articolul următorParlamentarii nemțeni, în prima zi de școală