Consilierii județeni nemțeni vor fi convocați la o nouă ședință de Consiliul Județean, pentru a aproba efectuarea unor noi achiziții de aparatură și echipamente pentru spitalul din Piatra Neamț, în valoare de 7,5 milioane de lei.

Cu aceste fonduri se vor achiziționa 20 de ventilatoare mecanice, 20 de paturi ATI, 20 de monitoare pentru funcții vitale, 4 tuneluri pentru decontaminarea angajaților spitalului și a pacienților, 5.000 de teste PCR, suplimentar celor 3.000 comandate deja, peste 10.000 de teste rapide. 

De asemenea, se vor aloca fonduri pentru asigurarea  materialelor necesare pentru cel puțin două luni de funcționare a Spitalului de Urgență Piatra Neamț și pentru dezinfectarea trotuarelor și a drumurilor județene care străbat comunele nemțene.

„Strategia noastră în lupta cu epidemia COVID-19 se bazează pe alocare de resurse pentru achiziția de aparatură, protejarea cadrelor medicale prin asigurarea de condiții de cazare și masă în regim hotelier, achiziția de echipamente de protecție pentru angajații Spitalului Județean, protejarea celor care au nevoie de asistență medicală de pe teritoriul județului Neamț, asigurarea fondurilor necesare primăriilor din județ, pentru a gestiona situația pe plan local. 

Sunt permanent preocupat ca nemțenii să aibă la dispoziție un sistem medical dotat cu tot ce este nevoie pentru protejarea sănătății lor și cadrele medicale să își poată face meseria în condiții de normalitate“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Sistemul de testare real-time PCR a fost deja urcat în tirul care îl transportă către România și, conform precizărilor făcute de șeful legislativului județean, ar putea ajunge în Piatra Neamț înaintea datei de 3 aprilie, cea stabilită de comun acord cu furnizorul. „Sper să nu stea foarte mult în vamă! Între timp, la Spitalul Județean se lucrează pentru pregătirea spațiului în care va funcționa acest sistem PCR, care e un întreg laborator, un echipament de mari dimensiuni, extrem de util pentru testarea pacienților nemțeni pe plan local“, a mai spus șeful CJ Neamț.

 

 

Articolul precedentPoșta Română promite distribuirea pensiilor înaintea sărbătorilor pascale
Articolul următorDezinfecție pe străzile din Piatra-Neamț