Un accident de muncă soldat cu decesul unei persoane a avut loc în punctul de lucru aparținând unei societăți comerciale care are ca obiect principal exploatare forestieră, în comuna Pipirig. Incidentul a avut loc vineri, 21 iunie, în jurul orei 19:00.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț, este vorba despre un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Pipirig, care lucra ca legător sarcină la societatea respectivă.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului împreună cu inspectorii ITM Neamț și au stabilit că victima, împreună cu alți doi bărbați, au desfășurat activități în punctul de exploatare aflat pe raza Ocolului Silvic Pipirig, constând în tăierea arborilor marcați, fasonare și transport la rampa primară.

În timp ce efectuau un transport de lemne, cei doi lucrători cu care era victima au constatat că bărbatul dispăruse. Au început să-l caute și l-au găsit decedat în amonte, pe un drum forestier.

Cel mai probabil, bărbatul s-ar fi urcat pe lemne iar în timpul coborârii, s-ar fi dezechilibrat, a căzut și a murit.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectare măsurilor de securitate în muncă față de unul dintre cei doi bărbați, iar față de administratorul firmei s-a deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă

Articolul precedentFetiță accidentată, șoferul cercetat pentru părăsirea locului accidentului
Articolul următorCod portocaliu de ploi și inundații în Neamț