Polițiștii continuă cercetările față de doi bărbați de 33, respectiv 46 de ani, din județul Mureș și Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

La data de 30 aprilie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Bicaz au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din județul Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Bicaz.

Bărbatul le-ar fi prezentat polițiștilor o adeverință permanentă eliberată de o societatea comercială din Mureș, însă în urma verificărilor efectuate în Registrul Electronic General de Evidență a Salariaților s-a constatat faptul că bărbatul nu are calitatea de angajat al unității economice respective.

La data de 1 mai, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat un bărbat de 46 de ani, din județul Suceava, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 15 D, în localitatea Gâdinți.

Fiindu-i solicitate documentele, conducătorul auto ar fi prezentat polițiștilor o adeverinţă eliberată de angajator, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că raporturile de serviciu ale bărbatului la societatea comercială respectivă sunt suspendate.

În  ambele cauze poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

”Aducem în atenția cetățenilor care aleg să încalce normele legale în vigoare, expunându-se riscurilor de natură medicală dar și rigorilor legislației, asupra faptului că polițiștii din filtrele rutiere au la dispoziție aplicații electronice prin care pot verifica autenticitatea adeverințelor eliberate și calitatea de angajat al persoanei care prezintă o astfel de adeverință”, informează IPJ Neamț.

Articolul precedentȘoferi care consumaseră canabis, prinși de polițiști în Piatra-Neamț
Articolul următorMisiunea de suflet, aceea de a face un copil fericit, a fost îndeplinită cu succes de polițiștii nemțeni (FOTO)