Consilierii municipali din Roman au aprobat în ședința extraordinară din 7 septembrie un proiect de hotărâre privind aprobarea transmiterii în folosință a unui teren către SC PK Indigo SRL în scopul realizării din fonduri proprii a investiției „Amenajare acces din Strada Ștefan cel Mare, pentru obiectivul Retail Park Roman”.

Pe lângă realizarea uneia dintre căile de acces în noul retail park , amenajarea în cauză va contribui și la fluidizarea traficului de pe str. Ștefan cel Mare, într-un punct sensibil și din punct de vedere al vizibilității.

”Sub aspectul oportunităţii: sistematizarea unei intersecții de importanță regională și națională, cum este cea de față, nu poate fi decât absolut necesară traficului greu, în primul rând, dar și tuturor celor care tranzitează orașul; – din acest punct de vedere, obiectivul este categoric unul de utilitate publică pentru comunitatea locală și nu numai, fiind oportun în acest moment și datorită investiției majore ce se va realiza.

Sub aspectul legalităţii apreciem că obiectivul nu are scop lucrativ, astfel că, potrivit art. 15, lit. a) din Legea nr. 50/1991R privind autorizarea executării construcţiilor, terenul necesar se poate da în folosinţă pe termen limitat, celor care finanţează lucrările. Menționăm că, la finalizarea acestora, întreg rezultatul acestui efort, va trece în proprietate publică și va aduce plus valoare inventarului municicipiului”, se arată în raportul se specialitate al proiectului de hotărâre.

La finalizarea lucrărilor, toate terenurile aparținând amenajărilor realizate și lucrările efectuate, revin în folosinţă publică.

Articolul precedentPeste 130 NOI locuri de muncă, la AJOFM Neamț
Articolul următor20 de localități din Neamț, rectificare bugetară negativă